Hopp til hovedinnholdet

Grått gull?

Er det slik at arbeidsgivere velger yngre medarbeidere hvis de får sjansen og at eldre arbeidssøkere ikke når opp i konkurransen? Har du nådd middagshøyden etter rundet 50? I dagens spalte ser vi på sammenhengen mellom alder og jobbmuligheter.

Flere kommer til karrieresenteret og opplever at alderen begrenser mulighetene i arbeidslivet. Noen erfarer at de ikke kommer i betraktning som arbeidssøkere. Andre blir værende i en jobb de mistrives i fordi risikoen oppleves for stor å skifte beite i en viss alder. Andre igjen mener de er for gamle for å sette seg på skolebenken og opplever at de ikke når opp i konkurransen av den grunn. Flere viser altså til alderen sin som en viktig årsak til at man har færre reelle alternativer på arbeidsmarkedet.

Det er ikke noe entydig svar på om mulighetene faktisk blir færre. Man kan velge å lete etter eksempler som bekrefter antagelser man måtte ha både mot den ene og den andre retningen. Det finnes nok av eksempler på at eldre arbeidstakere blir valgt foran yngre konkurrenter ved ansettelser, og blir sett som en uvurderlig ressurs på en arbeidsplass. Fordi vi vet at bred erfaring veier tungt. Det finnes også flere eksempler på at arbeidsgivere ønsker - og bevisst rekrutterer - personer fra ulike faser i livet. En balansert aldersammensetning kan oppleves gunstig for et arbeidsmiljø og i produksjonen, hvor personligheter og kompetanser utfyller hverandre.

Men det hjelper ikke å ha lang fartstid i arbeidslivet hvis man ikke evner å synliggjøre for seg selv og andre hva man faktisk kan bidra med – og hvordan det kan nyttiggjøres videre. En del har mistet troen på seg selv og ser få muligheter. Men det å jobbe fram det man har av "taus kunnskap" – som mange eldre arbeidstakere har fra forskjellig arenaer i karrieren - kan gi selvtillitt og tro nok til å ta tak i situasjonen og se klarere alternativer. Taus kunnskap er det man har lært seg over tid – som sitter i ryggmargen – uten at man nødvendigvis tenker på at man kan det.

En snekker i midten av 50-årene kom til veiledning på karrieresenteret for en tid tilbake fordi han måtte tenke nytt pga slitasje i kroppen. Han ønsket fortsatt å jobbe, men så få muligheter framfor seg. Samtalen ga han anledning til å se sin karriere fra et litt annet perspektiv og få satt noen ord på hva han har gjort fram til i dag. Han "reoppdaget" bredden og dybden han hadde i kompetansen sin. Som selvstendig næringsdrivende har han drevet butikken sin fra A til Å, (praktiker, kontorarbeid, regelverk, markedsføring, egen nettside etc.). Han hadde også i en periode hatt personalansvar, i tillegg til flere års salgserfaring av ulike verktøy. Inn i dette lå det mange mulige veier videre!  

Ved siden av å ha arbeidserfaring yngre ikke kan vise til befinner voksne arbeidssøkende seg ofte i en gunstig fase av livet (ferdig med småbarnsperioden, større økonomisk romslighet). Kanskje dine ulike erfaringer gir deg større fleksibilitet i forhold til arbeidsoppgaver? Eller kanskje du dele dine erfaringer med yngre medarbeidere i opplæring? Mulighetene er mange det; og behøver du litt støtte og drahjelp for å se deg selv mer som grått gull enn grå stein må du gjerne komme til oss for en prat.

Skrevet av Vegar Grislingås, Karrieresenter Telemark, 2010

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.