Hopp til hovedinnholdet

Til inspirasjon

Les et lite utvalg av våre artikler kalt "Karrierehjørnet" fra Telemarksavisa (TA).

Her blir ulike sider ved karrierevalg - og muligheter tatt opp, i et bredt spekter av yrkes og utdanningstemaer.

Ønsker du deg ny jobb er det en selvfølge å følge med på stillingsannonser i avisene, hos nav.no og finn.no. Men hvis du ikke finner noe der som passer kompetansen din, hva da? Finnes det da ikke noe for deg?

“Jeg er ikke ute etter å gjøre karriere altså. Nei, huff, jeg er overhodet ikke en sånn type med spisse albuer… Det er bare det at jeg har gått helt tom på jobben og det begynner å bli et kjempeork å stå opp om morgenen. Tror du det finnes noen andre muligheter for meg?”.

Er det slik at arbeidsgivere velger yngre medarbeidere hvis de får sjansen og at eldre arbeidssøkere ikke når opp i konkurransen? Har du nådd middagshøyden etter rundet 50? I dagens spalte ser vi på sammenhengen mellom alder og jobbmuligheter.

Når vi spør barn om hva de vil bli når de blir store kommer gjerne svarene raskt om alt fra "Brannmann" til "Prinsesse". For mange unge og voksne kan imidlertid dette spørsmålet være et av de vanskeligste som finnes.

Vi får til mer hvis vi har det gøy mens vi holder på!

Hender det du får et snev av dårlig samvittighet når du har det gøy på jobben? Når latteren sitter løst på pauserommet etter at du har fortalt en vits eller når du har sendt en morsom tegneserie på mail en fredags ettermiddag selv om du har arbeidsoppgaver som venter?

Stillingsannonser i lokalavisen og på nav.no er viktige kilder til å finne attraktive jobber og for se hva som rører seg på jobbmarkedet, men er langt nær de eneste. Mange vet at de fleste jobber som skifter hender går gjennom andre kanaler enn de tradisjonelle utlyste stillingene, og dagens spalte tar for seg temaet jobbsøking og sosiale medier.

Læringsdagene for voksne ble nettopp arrangert med stor aktivitet rundt omkring i landet. Læringsdagene er en kampanje for å synliggjøre det mangfoldige læringstilbudet som finnes.

Om du ser tilbake på året som har gått, hvordan har året vært for deg? Hva vil du skal være annerledes i det nye? Etter en hektisk høst og juleperiode, gir starten på et nytt år oss anledning til å tenke på våre ønsker for året som kommer.

"Det verste er at jeg skammer meg sånn" sier hun lavt. Øynene blir blanke og hun svelger hardt. "Jeg tør ikke å gå ut av døren av redsel for at naboene skal se meg – se at jeg ennå ikke har funnet meg en ny jobb".

"Så bra at du ikke vet hva du vil bli!" Skriver en norsk karriereveileder og forsker. Noen ganger virker det som om alle rundt deg helt fra de er små vet hva de vil bli når de blir voksne, enten det er brannmann, sykepleier eller ingeniør.

Onsdag 20 okt leste vi i TA om en kvinne som for en tid tilbake sa opp en godt betalt jobb som hun hadde hatt i nesten 10 år, solgte bilen og bunaden sin for å reise og oppleve verden.

Dagens spalte handler om savn i yrkessammenheng. Også her – som ved andre sider i livet – er savn ofte knyttet til tap, det å ha mistet noen eller noe.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.