Hopp til hovedinnholdet

Informasjon til NAV-veiledere som skal til trekantsamtale på karrieresenteret

Hva, hvorfor og hvordan tilbyr vi trekantsamtaler?

Hvorfor tilbyr vi trekantsamtaler?

Karrieresenter Telemark skal være et ressurs- og kompetansesenter for karriereveiledning i hele Telemark. Vår rolle i denne sammenheng er ikke å være en henvisningsinnstans, men å bidra til at du får videreutvikle dine veiledningsferdigheter. Fokus skal derfor være på læring og hvordan du kan bruke det som blir observert i oppfølging av dine brukere. Når du har bestilt en trekantsamtale her hos oss ønsker vi at dette skal bli en positiv og nyttig opplevelse for deg.

Hensikt og rammer

Hensikten med trekantsamtaler er at de skal inspirere til bruk av gode metoder og videreutvikling av din praksis. Hvor mye du får ut av trekantsamtalene avhenger av at vi har riktig fokus og derfor vil vi legge til rette for læring gjennom noen tydelige rammer:

  • For hele prosessen skal du beregne ca. 1 time og 30/40 minutter
  • 10 minutter brukes til en forsamtale der bare KST veileder og NAV veileder deltar . Her er fokus på rammer, hensikt samt rolle- og forventningsavklaring.
  • 60 minutter til selve samtalen med bruker. Du har rollen som observatør og vi på KST veileder. Du fyller i en enkel logg mens du observerer samtalen (loggskjema får du nedenfor). Når samtalen avsluttes forlater bruker rommet.
  • 20 minutter til ettersamtale. Vi ser på læringsutbyttet og evaluerer nytteverdi. Din logg er utgangspunktet, men du deler bare det du ønsker. Fokus er på deg og ikke på bruker.
  • Du kan forvente av oss: Profesjonell, fortrolig og nøytral veiledning. En positiv støttespiller. Vi har taushetsplikt og samtalen mellom oss er konfidensiell.
  • Vi forventer av deg at du: Er villig til å reflektere over egen praksis som veileder. Ser dette som en læringsarena og er åpen for å selv prøve ut forskjellige verktøy og metoder som du observerer. I ettertid fortsetter prosessen med bruker på egen hånd.
  • Ellers vil vi bare at du skal se dette som en positiv og inspirerende måte å lære på! Om du lurer på noe mer, ta kontakt med oss på telefon 35 91 71 70. Velkommen

Griper du sjansen vil vi støtte deg :)
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.